Slachthuislaan

Er wordt amper rekening gehouden met ons, dat zeggen buurtbewoners van de Antwerpse Wijk Den Dam. Ze zijn niet te spreken over het voorontwerp van de ontwikkeling van hun wijk. Door de geplande bouw van woonblokken tot 17 verdiepingen hoog vrezen ze voor een onleefbare bevolkingsdichtheid in hun wijk. Ook het feit dat de speelpleintjes voor kinderen gepland zijn in de buurt met de hoogste luchtvervuiling, kan op weinig begrip rekenen.

 

De stad begint in 2017 aan het sluitstuk van de Singel in Antwerpen-Noord. De Slachthuislaan wordt van gevel tot gevel heraangelegd. Met 2x2 rijstroken zal de flessenhals in de huidige bocht naar de IJzerlaan tot het verleden behoren. Auto's zullen 70 in plaats van 50 kilometer per uur mogen rijden. Verder komen er brede fietspaden.

afbeelding

Buurtbewoners vragen dat de Slachthuislaan ter hoogte van het bouwspeelplein wordt versmald en een zebrapad en verkeerslichten krijgt.
 

Het bouwspeelplein waar de vzw Weja met maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren werkt, had tot onlangs haar stek in de bocht van de Slachthuislaan.  Maar onlangs is het door de geplande werken voor de Oosterweelverbinding verhuisd naar een plaats tussen het Lobroekdok en de Slachthuislaan.