Actiegroepen benieuwd naar houding Open Vld in Oosterweeldossier

kade rechteroever

 De Antwerpse actiegroepen StRaten-generaal en Ademloos zijn benieuwd naar wat het akkoord van de nieuwe Vlaamse regering van N-VA, CD&V en Open Vld in petto heeft voor het Oosterweldossier. De actiegroepen vragen zich af, of Oosterweel nu wel of niet een breekpunt zal zijn voor deelname van Open Vld aan de coalitie.

Vóór de verkiezingen van 25 mei maakte Open Vld duidelijk dat de Oosterweelverbinding een breekpunt zou zijn voor deelname aan de Vlaamse regeringsformatie, stellen de woordvoerders van de actiegroepen, Manu Claeys en Wim Van Hees, in een persbericht.

‘Heldere standpunt’

“Enkel door het Oosterweel-traject definitief te begraven kunnen we zorgen voor een oplossing die het fileleed aanpakt”, zo klonk het op 7 mei bij Open Vld. “Omwille van dit heldere standpunt én omdat Open Vld het memorandum heeft ondertekend dat Ringland, Forum 2020, stRaten-generaal en Ademloos tien dagen voor de verkiezingen aan alle politieke partijen hebben voorgelegd, riepen we enkele dagen voor de verkiezingen op om - wat ons dossier betreft - ook electorale steun aan Open Vld te verlenen”, stellen de actiegroepen.

Twee dagen na de verkiezingen herhaalde Open Vld haar standpunt. De liberalen stelden dat de volgende Vlaamse regering nu de knop zou moeten omdraaien in plaats van opnieuw jaren tijdverlies in te schrijven in het nieuwe regeerakkoord.

“We waren verheugd toen Open Vld in mei afstand nam van een tracé dat het zelf jarenlang had verdedigd”, aldus Claeys en Van Hees in hun persbericht dinsdag. “Hopelijk is er morgen weer reden voor blijdschap in Antwerpen.”

Bron : Gazet van Antwerpen, 22 juli 2014

www.gva.be/cnt/dmf20140722_01187491/actiegroepen-benieuwd-naar-houding-open-vld-in-oosterweeldossier

Tags: