Ze wil integendeel dat net méér bevoegdheden naar de stad terugkeren. De Open VLD-minister toonde zich ook zeer expliciet akkoord met substantiële delen van het Meccanotraject.

Woensdagavond heeft Turtelboom zich op een debat over de Oosterweelverbinding doen opmerken door te pleiten voor een terugkeer van bevoegdheden van de districten naar de stad. De andere partijen in de zaal -Groen, PVDA, Rood en Vlaams Belang- toonden wel interesse om verder te decentraliseren.

Positief over Meccanotraject

De minister sprak zich ook zeer positief uit over het Meccanotraject, het traject voor de Oosterweelverbinding dat vooruitgeschoven wordt door StRaten-generaal en Ademloos. 'Het is een goed plan. Wij stellen voor dat zo snel mogelijk werk wordt gemaakt van bepaalde 

maatregelen, zoals de realisatie van tangenten. We denken dat het door een aantal ingrepen haalbaar én betaalbaar is om al tegen het einde van de volgende legislatuur 60 procent van het doorgaand verkeer van de stad weg te houden,' aldus Turtelboom.

Bart De Wever (N-VA) en Patrick Janssens (sp.a) waren op het kopstukkendebat niet aanwezig. De partijen wilden wel een vervanger sturen, maar er werd met de organisatie geen compromis bereikt over wie dat mocht zijn.

 

Bron: Belga
dgs
Het Nieuwsblad 06-09-2012
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120906_005