Gemeente ziet weinig heil in Meccanotracé

kade rechteroever

Het Meccano-tracé biedt geen oplossing voor de verkeersellende in Beveren. "Het is alleen een surplus bovenop het Waas mobiliteitsplan", zegt burgemeester Van de Vijver.

In Zwijndrecht werd recent een actiegroep opgericht voor de aanleg van de westtangent van het Meccano-tracé, die de E17 met de E34 verbindt. Dit tracé wordt echter onmogelijk gemaakt omdat het gedeeltelijk loopt door het gebied in Melsele waar de parking van de nieuwe gevangenis zal worden gebouwd.

"Het zou geldverspilling zijn om achteraf ingrepen te doen om het Meccano-tracé mogelijk te maken", vindt raadslid Ludo De Block (Kartel Pro). Maar de voorkeur van de gemeente gaat uit naar een aansluiting van de E17 op de N70.

"Het Meccano-tracé biedt geen oplossing voor de verkeersstromen in Beveren, Melsele en Vrasene en is geen alternatief voor het Waas mobiliteitsplan", zegt burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V). "Het zou wel een surplus zijn, maar de overheid heeft ons laten weten dat er gekozen moest worden tussen de twee pistes."

De verbinding tussen de E17 en de N70 is opgenomen in het Masterplan 2020, waarover nog veel onduidelijkheid heerst.
STEVEN TINDEMANS

Gazet van Antwerpen WAAS & DENDER 04-07-2011

Tags: