Antwerpenaars pakken zelf fietsdiefstal aan: “Eigenlijk kan je je fiets hier nergens veilig in de publieke ruimte stallen”

kade rechteroever

Is je fiets al eens gestolen, of net niet? Vul deze korte enquete in, en help Antwerpenize.be

Kan een chip fietsdiefstallen terugdringen in Antwerpen? Op deze vraag zoeken enkele fietsende Antwerpenaars met PikMeDanny het antwoord. “Uit studies blijkt dat bij elke vierde gestolen fiets de fietser beslist om niet langer met de fiets te rijden”, zegt Stijn Wens van de fietsblog Antwerpenize.

Het hoog aantal fietsdiefstallen in Antwerpen is voor veel mensen een reden om niet met de fiets naar de stad te komen. Uit de recente criminaliteitscijfers blijkt dat er tien fietsdiefstallen per dag worden gepleegd. De daders verschijnen zelden of nooit voor de rechter. In 2016 noteerde de politie 3.967 fietsdiefstallen, 9% meer dan in 2015.

Volgens Stijn Wens, de man achter de fietsblog Antwerpenize, beschouwen de politie en de overheid fietsdiefstallen niet als een prioriteit. Samen met enkele bezorgde Antwerpenaars begon hij het project PikMeDanny. “Fietsers in Antwerpen weten dat je je fiets eigenlijk nergens in de publieke ruimte veilig kan stallen”, zegt Wens. “Camera’s en bewaakte fietsenstallingen zijn geen garantie. Denk maar aan de vele diefstallen in de fietsenparking van de stations Antwerpen-Centraal en Antwerpen- Berchem.”

Internetenquête

PikMeDanny bestaat uit twee luiken. De eerste is een internetbevraging bij fietsers. “Ik wil weten hoe groot het probleem van fietsdiefstallen daadwerkelijk is”, zegt de fietsblogger. “Hoeveel mensen waren de afgelopen vijf jaar het slachtoffer van fietsdiefstal? Bij wie is de fiets nog nooit gestolen? En waaraan is dat volgens de fietser te danken? Ook de antwoorden op deze laatste vragen kan interessante informatie opleveren. Ondertussen hebben al tweehonderd mensen deze vragenlijst ingevuld. Ik hoop nog veel meer mensen aan te zetten om dit even te doen om zo een representatief staal te hebben. We gaan de cijfers van Antwerpen, Vlaanderen en Nederland naast elkaar leggen en kijken hoe andere grote fietssteden dit fenomeen aanpakken.”

Fiets-chip

Naast de bevraging is er de zoektocht naar een mogelijke oplossing om fietsdiefstallen te voorkomen of op te lossen. De initiatiefnemers spreken zelf over fietsgraveren 2.0. Het idee is een fiets-chip die geen gebruikmaakt van gps of bluetooth. De positiebepaling van de fiets gebeurt aan de hand van een mobiel netwerk. De batterij van de chip gaat zo ook langer mee. “Ik wil mij nu nog niet uitspreken over een of andere technologie”, zegt Wens. “Wat we nu gaan doen, is een aantal systemen uittesten. De technologie wordt steeds toegankelijker en goedkoper, zodat binnen korte termijn ook fietsen hiermee zullen uitgerust worden. De test zal gebeuren met een honderdtal fietsen. Daar hangt echter een prijskaartje aan vast. We hebben nu subsidies aangevraagd bij de stad Antwerpen voor het ontwikkelen van een applicatie rond deze chips. Op termijn hoop ik dat de overheid of een verzekeringsmaatschappij dit project zal overnemen voor de financiering.”

Het terugdringen van het aantal fietsdiefstallen is niet alleen positief voor de fietsers. Voor de stad Antwerpen betekent dit meer fietsers door de verhoogde veiligheid. De fiets-chip biedt de mogelijkheid op gedetailleerde informatie over de fietsbewegingen. “En meer fietsers betekent niet alleen dat er meer fietsen worden gekocht, maar ook een omzetstijging bij de lokale handelaars”, besluit Wens.

www.antwerpenize.be/pikmedanny

GVA 30-05-2017
http://www.gva.be/cnt/dmf20170530_02904500/antwerpenaars-pakken-zelf-fie...

 

Tags: