Fotoboek over Noordkasteel

kade rechteroever

Vanavond organiseren actiegroep Ademloos en denktank stRaten-generaal opnieuw een informatiebijeenkomst in Grand Café Horta, op de hoek van Hopland en de Maria Pijpelinckxstraat.

StRaten-generaal stelt er onder meer een fotoboek over het Noordkasteel voor.
"Ik logeerde vorig jaar enkele weken op een woonboot die bij het Noordkasteel lag", zegt schrijfster Anne Provoost. "Als inwijkeling kende ik het Noordkasteel niet. Ik was verrast over de ruwe schoonheid van het gebied als groene buffer tussen de stad en de haven. Ik heb stRaten-generaal voorgesteld om een fotowedstrijd te organiseren over het Noordkasteel. Met die inzendingen, aangevuld met het werk van enkele professionele fotografen hebben we een prachtig boek gemaakt."

Straten-generaal strijdt voor het behoud van het Noordkasteel. "Als de Vlaamse regering doorzet met het BAM-tracé, moet het Noordkasteel plaats maken voor een gigantische verkeerswisselaar", klinkt het bij stRaten-generaal. "Wij willen laten zien welk uniek gebied dan voor altijd zou verdwijnen." Het boek is vanavond te koop in de Horta en van morgen af in boekhandel De Groene Waterman.


 

(FM)
Het Laatste Nieuws 12-03-2015
http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-antwerpen/fotoboek-over-noordkasteel-a2249072/

Bericht van stRaten-generaal:

Het fotoboek over het Noordkasteel kost 15 euro en is te krijgen in De Groene Waterman. stRaten-generaal zal met de opbrengst van het boek zorgen dat er een exemplaar naar alle relevante actoren in het dossier wordt gestuurd, met name aan de ministers van de Vlaamse regering, de schepenen van Antwerpen, de fractieleiders van het parlement en van de gemeenteraad, een aantal diensthoofden uit de administratie, en opiniemakers op het vlak van milieu en fauna en flora. Dit alles onder het motto "Als de politici niet naar het Noordkasteel komen, komt het Noordkasteel naar de politici."


 stRaten-generaal hoopt op deze manier uit de kosten te komen, zoals dat ook is gebeurd met het bezwaarboek 'On accuse, no excuse' van Manu en Peter (waarvoor dankzij de vele kopers een break-even werd bereikt). We maken ons sterk dat dit een vorm van actievoering is voor behoud van een groengebied die nog niet dikwijls is gebruikt.
 Op de Horta-avond kost het boek eenmalig 12 euro, dus wie zijn cadeau-exemplaren wil inslaan, kan zijn kans grijpen.

Tags: