Horta infoavond: een plan B voor A - de presentaties

kade rechteroever

 

Zoals steeds kan u de combinatie van video en presentatie van deze 17de Horta-avond weldra meebeleven op http://www.ademloos.be/infopresentaties.

We geven u nu alvast in het kort de presentaties van gisteren:

 

Dr. Wouter Arrazola de Oñate analyseerde samen met 4 andere topacademici  de luchtkwaliteitsverbetering die VITO berekende voor Ringland en trok daaruit conclusies voor de volksgezondheid. De studie Does ‘Ringland’ improve air quality and health in Antwerp? Health Impact Assessment of a predicted air pollution change by covering the Antwerp Ring Road komt weldra ter beschikking na de peer review. Volgens een nieuw rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie kost vervuilde lucht Begië, hou u vast: jaarlijks 17 miljard.

 

de presentatie van Wouter Arrazola de Oñate: Nood aan "Luchtzaak"

 

Dr. Dirk Van Duppen bekijkt de gezondheidswinst op 30 jaar bij Ringland aan de hand van kosteneffectiviteitsstudies naar medische interventies van de Europese commissie. Die gezondheidswinst is gigantisch!

 

de presentatie van Dirk Van Duppen: Ringland, ommekeer in mobiliteit, leefbaarheid en betaalbaarheid


 

Professor Dirk Lauwers, expert mobiliteit en ruimtelijke planning, Ugent over de laatste inzichten rond mobiliteit en stedenbeleid. "Slimmer omgaan met de bereikbaarheid van Antwerpen".

 

de presentatie van Dirk Lauwers: Naar een slimme bereikbaarheid van Antwerpen


 

Manu Claeys tenslotte evalueert de mobiliteitsresultaten van de Ringlandstudies en legt uit wat dit betekent voor het volledige plaatje, met of zonder BAM en met of zonder andere Scheldekruising.

 

de presentatie van Manu Claeys: Kaderschets stRaten-generaal en Ademloos voor de opdracht van de overkappingsintendant, met aandacht voor hoofd- en terugvalscenario’s combinatie overkapping/3de Scheldekruising

 

22-05-2015

Tags: