Almaci: "Géén gesprekken met N-VA en Open Vld"

kade rechteroever

"Groen! voert helemáál geen gesprekken over coalities met andere partijen." Dat zei lijsttrekster bij de lokale verkiezingen van 2012 Meyrem Almaci vrijdagochtend op Radio 1.

Groen! kijkt vol vertrouwen uit naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. Met Meyrem Almaci heeft de partij zelfs een lijsttrekster met burgemeesterambities. De partij zou ook deel willen uitmaken van de meerderheid, maar zeker niet tegen elke prijs.

Een tijd geleden werd gesuggereerd dat Groen! mogelijk een coalitie zouden overwegen met N-VA en Open Vld om zo het kartel sp.a-CD&V een hak te zetten, maar Almaci ontkent dat formeel.

"Er zijn absoluut geen gesprekken aan de gang met welke partij dan ook. Wij stappen alleen in een coalitie als die progressiever is dan het huidige bestuur. Met een eigen open lijst gaan wij uit van onze eigen sterkte."

Groen! wil vooral inzetten op de armoedebestrijding in Antwerpen en op het mobiliteitsdebat. Voor de partij moet het BAM-tracé herbekeken worden en moet de Ring overkapt worden.

Foto: Belga

Gazet van Antwerpen 06-01-2012
http://www.gva.be/dossiers/gemeenteraad/almaci-geen-gesprekken-met-n-va-en-open-vld.aspx

Tags: