"Het college heeft nooit gestemd over Oosterweel"

kade rechteroever

Over de keuze van de Vlaamse regering voor het BAM-tracé is nooit gestemd door het Antwerpse college. Dat gaf Open Vld de kans om op Vlaams niveau kritisch te blijven.

De merkwaardige houding van Open Vld in het dossier van de Oosterweel riep al langer vragen op. Kritisch in het Vlaams Parlement, maar blijkbaar niet in het Antwerpse college: hoe zit dat nu precies?
"U weet dat ik niet het type ben dat zich in allerlei bochten wil wringen", zegt Claude Marinower, de enige schepen van Open Vld. "Daarom zeg ik het zoals het is: over dit dossier is in het college nooit gestemd."
"De stad had in deze slechts een adviserende rol, de beslissing lag bij de Vlaamse regering", aldus Marinower.
"En bij die beslissing waren wij vertegenwoordigd door de schepenen Koen Kennis (N-VA, red.) en Marc Van Peel (CD&V, red.). De houding van mijn partij is gebaseerd op onze loyauteit aan het bestuursakkoord.
Niemand zal een wig drijven tussen ons en onze coalitiepartners."
In een interview verderop in uw krant herhaalt Dirk Van Mechelen (ook Open Vld) zijn kritiek: "Het Masterplan 2020 wordt in het beste geval 2030." Ook Zwijndrechts burgemeester André Van de Vyver (Groen) legt zich niet neer bij het BAM-tracé.

LM,WD
Gazet van Antwerpen 27-02-2014 pag. 13

Tags: