Kritiek op afspraak over Middenvijver

kade rechteroever

Oppositie verzet zich tegen komst van twee festivals

Schepen Rob Van de Velde (N-VA) werd gisteravond zwaar onder vuur genomen door de oppositie in de gemeenteraad. Twistappel was het convenant rond de festivals op de Middenvijver. “De schepen schoffeert mensen”, zei Toon Wassenberg (sp.a).

Antwerps schepen van Stadsontwikkeling Rob Van de Velde moest in de gemeenteraad het convenant verdedigen rond de festivals Laundry Day en Summerfestival op de Middenvijver op Linkeroever. Vanuit de oppositiebanken kwam heel wat kritiek op de manier waarop de schepen dit dossier heeft aangepakt. De oppositie verwijt Van de Velde dat hij negatieve adviezen naast zich neerlegt en niet luistert naar de buurt. “Uw communicatie is een puinhoop”, zei Gerolf Annemans (Vlaams Belang).
Volgens Peter Mertens (PVDA) kwam een beloofd overleg met de buurt er niet. “Dit was een kaakslag voor de bewoners”, aldus Mertens.
En dat is ook de vaststelling van Joris Giebens (Groen). “Van uw belofte om het beleid rond inspraak helemaal anders te doen, blijft niets meer over”, sprak Giebens.

 

“Alles draaide in de soep”

Toon Wassenberg (sp.a) zei dat hij dit dossier graag had goedgekeurd. “Maar hoe dit dossier tot stand is gekomen, maakt het voor ons onmogelijk”, zei het raadslid. “U veroorzaakte verdeeldheid tussen de jongeren en de bewoners op Linkeroever. De organisator stond open voor inspraak, maar u zorgde ervoor dat alles in de soep draaide. Het is jammer dat de schepen het in dit debat niet kon laten om mensen te schofferen.”
Van de Velde gaf toe dat het een moeilijk dossier was. “Mijn rechtvaardigheidsgevoel werd op de proef gesteld door hypocrisie en leugens”, aldus de schepen. “Wie het convenant wegstemt, zegt eigenlijk dat alles mag op de Middenvijver.”
De sp.a onthield zich en Groen, Vlaams Belang en PVDA stemden tegen. Het convenant werd goedgekeurd door de meerderheid.
 

Sacha Van Wiele
Gazet van Antwerpen 23-09-2014 pag. 15

Tags: