Open Vld blijft tegen Oosterweel

kade rechteroever

Bart Somers bekrachtigt standpunt van voor verkiezingen

“De afkeuring van de financiering van Oosterweel door Europa heeft alle tellers weer op nul gezet. Daarom blijven wij bij ons standpunt van voor de verkiezingen.” Dat zegt Bart Somers (Open Vld).

Vlaams Parlementslid en Mechels burgemeester Bart Somers doet zijn opmerkelijke uitspraak in een interview in deze krant. Bij de vorming van de Vlaamse regering verklaarde Open Vld zich akkoord met Oosterweel.

Maar volgens Somers is de situatie sindsdien ingrijpend veranderd. “Europa heeft een nieuw kader gecreëerd om naar Oosterweel te kijken”, vindt hij. “De financiering komt niet rond als we het project in één keer in de begroting moeten opnemen. Dus is het beter om onze voorstellen uit te voeren: bestudeer het plan voor de overkapping van de Ring, begin met het aanleggen van de twee bretellen rond de stad en bekijk daarna of een bijkomende Scheldekruising, verder van de stad verwijderd dan Oosterweel, zinvol is. Daar is een maatschappelijk draagvlak voor.”

Somers gelooft dat voortschrijdend inzicht uiteindelijk ook de regeringspartners N-VA en CD&V zal overtuigen. “Ik vertrouw erop dat ook de Antwerpse ministers in de regering hun rol zullen spelen”, zegt hij. “Mijn grootste vrees is dat we anders over vijf jaar nog geen stap verder staan.”.

LM, SVH 

Gazet van Antwerpen 27-09-2014 pag. 1

http://m.gva.be/cnt/dmf20140927_01290593/open-vld-blijft-tegen-oosterweel

Tags: