Open VLD maakt bocht naar Meccanotracé

kade rechteroever

ANTWERPEN - ‘We moeten het doorgaand verkeer uit de stad leiden door de tangenten uit het Meccano aan te leggen. Zo halen we 60 procent van het verkeer weg op de Ring’, antwoordde Annemie Turtelboom gisteren op het kopstukkendebat op de vraag ‘Wat is er prioritair om de geluidsoverlast en de fijn stofproblematiek aan te pakken.’

Open VLD-lijsttrekker Annemie Turtelboom vindt het Meccanotracé 'een goed plan' en de tangenten prioritair voor de Antwerpse mobiliteit.

Politicoloog en moderator met dienst Dave Sinardet wou het nog duidelijk horen van de Open VLD-lijsttrekker. ‘Oosterweel of Meccano?’ vroeg hij meermaals. Turtelboom danste rond de vraag, maar zei uiteindelijk toch. ‘Meccano is een goed plan en de tangenten zijn momenteel concreet uitvoerbaar. Dat kunnen we niet zeggen van de tunnel waar vroeger de Lange Wapper stond. Open VLD wil niet langer wachten op grootste plannen, maar uitvoeren wat uitvoerbaar is.’

Annemie Turtelboom had eerder al laten verstaan dat ze voorstander was op de gevangenis in Beveren op te schuiven zodat deze niet pal op het Meccanotracé kwam te liggen, maar voor het eerst uitte Open VLD zich ook pro-Meccano. De andere partijen schoven onder andere de overkapping van de Ring (Groen) en tolvrije Liefkenshoektunnel (PVDA+) naar voor als prioritaire oplossing.

Vlaams Belang wou dan weer benadrukken dat ze de eerste en enige partij zijn die van in het begin tegen Oosterweel waren.

Geen Janssens en De Wever

Zoals aangekondigd waren Patrick Janssens (Stadslijst) en Bart De Wever (N-VA) gisteren afwezig.

Vanuit de Stadslijst had gemeenteraadslid Toon Wassenberg willen deelnemen, terwijl N-VA graag Koen Kennis had gestuurd. De organisatie wenste echter enkel de kopstukken uit te nodigen voor het kopstukkendebat.

 

JOCHEN VANDENBERGH
Het Nieuwsblad 06-09-2012
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120905_00285381
 

Tags: