Oppositie blijft zich verzetten tegen festivals op Linkeroever

kade rechteroever

Antwerpen - Na een lang zomerreces waren de banken van de Antwerpse gemeenteraad maandagavond weer gevuld. Na een deugddoende vakantie vlogen de raadsleden er meteen weer in, met als voornaamste strijdpunt de discussie over bestemming van het domein Middenvijver op Linkeroever.

 

 

De fracties van Vlaams Belang, Groen en PVDA waren erg kritisch voor het voornemen van het stadsbestuur om vanaf 2015 de festivals Laundry Day en Summerfestival te laten doorgaan in Middenvijver op Linkeroever. Volgens hen past zo'n festival niet in dit natuurgebied en is Linkeroever tot nu toe nog de enige plek in de stad waar nog een beetje rust heerst. Linkeroever zou de toestroom van 60.000 bezoekers niet aankunnen en wordt nu al voldoende geviseerd door de komst van Oosterweel zo stellen de oppositiepartijen. Daarnaast hekelen ze het optreden van de bevoegde schepen Rob Van de Velde, die elk overleg met de buurt met de voeten treedt.

Die schepen Van de Velde en de N-VA-fractieleider André Gantman reageerden gepikeerd en riepen dat de oppositie niet anders doet dan kritiek uiten en niet met volwaardige alternatieven af te komen. Oppositiepartijen PVDA en Groen stellen echter dat de stad zich moet openstellen voor locaties met verharde ondergrond, zoals de Opelsite in de haven of gronden aan de luchthaven van Deurne. VB, Groen en PVDA stemden dan ook tegen de convenant, sp.a onthield zich en de meerderheid stemde voor.

Dinsdag gaat de gemeenteraad verder over onder meer volgende onderwerpen:

  • De stedenbouwkundige vergunning voor de bouw van een nieuw complex ter hoogte van de huidige Renaultgarage op de Frankrijklei
  • De verkeersveiligheid in Antwerpen na enkele betreurenswaardige ongevallen
  • De 'te blanke' Graag Traag-campagne
  • De beslissing van de Vlaamse regering om het onverdoofd slachten illegaal te maken
  • De afschaffing van de wachtlijsten in de kinderopvang
  • ...

22-09-2014
HERLEES HIER DE DEBATTEN IN DE GEMEENTERAAD:
op http://www.gva.be/cnt/dmf20140922_01280918/live-volg-vanavond-de-antwerpse-gemeenteraad?ss=1

Tags: