Speelplein eist zone 30 op Slachthuislaan

kade rechteroever

Het is duidelijk waar de prioriteiten liggen: niet de veiligheid van de kinderen!

“Een zebrapad over de Slachthuislaan is erg gevaarlijk, een zone 30 aanleggen kan ook niet, aangezien het in het verlengde van de Singel ligt."
Frederik Elsermans, woordvoerder van schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA)

 

 

Den Dam wil oversteek

Speelplein eist zone 30 op Slachthuislaan

Antwerpen-Noord 

Bouwspeelplein Den Dam op de Slachthuislaan trekt aan de alarmbel over de gevaarlijke verkeerssituatie aan haar terrein. “Het is vijf voor twaalf”, klinkt het bij de organisatie.

Sinds maart gebruikt vzw Weja de site op de Slachthuislaan 70. De vzw moest verhuizen door de werkzaamheden rond de Oosterweelverbinding.

“De nieuwe situatie maakt dat kinderen en begeleiders elke keer de vier rijstroken van de Slachthuislaan moeten oversteken, wat zeer gevaarlijk is, aangezien er geen oversteekplaats is”, legt coördinatrice Liliane De Beukelaer uit. “Daarom roepen we het stadsbestuur op om hier een zebrapad en verkeerslichten te installeren en een zone 30 in te voeren. In de zomer wordt het veel drukker en is het risico op ongevallen te groot. Het is vijf voor twaalf.” Op woensdag 27 mei plant Weja met het Damcomité ludieke acties.

“Een zebrapad over de Slachthuislaan is erg gevaarlijk”, reageert Frederik Elsermans, woordvoerder van schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). “Een zone 30 aanleggen kan ook niet, aangezien het in het verlengde van de Singel ligt. We maken wel parkeerstroken voor de ingang parkeervrij, wat de zichtbaarheid bevordert.
 
(nvw)
Gazet van Antwerpen 19-05-2015 pag. 14

Tags: