Verkeer op Antwerpse Ring

kade rechteroever

Studies Antwerpse Ring

 

Wij Vlamingen zijn nuchtere mensen die afwachten tot er een volledige studie verschijnt, het volledig plaatje bekijken en dan in overleg gaan. Het zou de politici van N-VA sieren mochten zij een keer hun mond houden over het zogezegde falen van Ringland. Een beetje schaamtegevoel zou gepast zijn.
Het zijn mensen van hun slag die ervoor gezorgd hebben dat de hele soap over het rond maken van de Ring zo lang duurt. Daarom zeg ik: schoenmaker blijf bij uw leest.
Laat verstandige mensen alles uitwerken en saboteer de boel niet door tussendoor halve waarheden te vertellen.

Peter Goyvaerts,deurne

 

Verkeer op Antwerpse Ring

 

Ik ben de hele heisa rond de aanpassingen van de Ring rond Antwerpen spuugzat. Jarenlang gepalaver tussen overheden, privé-investeerders en actiegroepen zorgt ervoor dat we op een verkeersinfarct afstevenen.
Enkelingen verrijken zich met studie na studie uit te schrijven en te innen (gigantische bedragen). Het blijft mij verwonderen dat niemand het aandurft om een kortetermijnoplossing uit te testen. Namelijk al het doorgaand verkeer (vooral vrachtverkeer) te verplichten de Liefkenshoektunnel te gebruiken. Dit gekoppeld aan een maximumsnelheid van 70km per uur op de Ring zou wel eens significante resultaten kunnen opleveren.
Geen academische polemiek boven de hoofden van de gebruikers van de Ring en de omwonenden. Na een halfjaar kunnen die meetresultaten getoetst worden aan de realiteit en kunnen de instanties en politici een gefundeerd en getest voorstel uitwerken. Of zou dit weer te simplistisch zijn...?
Of zijn de financiële belangen bij de uitbating van de Liefkenshoektunnel belangrijker dan de vlottere doorstroming van het verkeer over de Ring gekoppeld aan de kleinere uitstoot van schadelijke stoffen voor de bewoners langs de Ring?

Walter Van Extergem, Merksem
Gazet van Antwerpen 08-09-2016 pag. 29

 

Tags: