'Laat ons ademen!'

kade rechteroever

‘Nonkel Tony’ (Hans van Cauwenberghe) laat de kinderen niet stikken
“Welkom in die Schone straat van mij, laat uwen oto staan en zet u bij!”

 
Muzikant Nonkel Tony (Hans van Cauwenberghe) zit zonder lucht. Al een tijdje. En als Antwerpenaar staat hij helaas niet alleen: zijn kinderen, zijn collega’s & zijn vrienden ook. Dat kan anders. Dat moét anders. Want we leven maar één keer en alle levende wezens hebben zuurstof nodig. Zeker kinderen. Daarom nam de Nonkel vorige week samen met het jonge geweld van de Freinetschool ‘Het Avontuur’ in Berchem een lied op: ‘Laat ons ademen’.  Dat nummer werd deze week officieel gereleaset. Omdat longen niet kunnen spreken, maar kinderen wel.  
 
In het lied vragen de kinderen van Het Avontuur zich luidop af: ‘Hoe lang ga je ons nog laten stikken?’ Ze doen dat zoals alleen een kind dat kan: recht voor de raap, maar ook vrolijk en ontwapend. Met een aanstekelijk enthousiasme, zonder vooroordelen, wél confronterend. 

Antwerpenaar Nonkel Tony (Hans van Cauwenberghe) is een sociaal geëngageerd man én een niet-alledaags kleinkunstenaar. Samen met de Yao Issifou met Afrikaanse roots en een paar steengoede jazzmuzikanten (Antoon Offeciers, Otto Kint) haalt hij kleinkunst definitief van onder onze Vlaamse kerktoren. En nu maar hopen dat de volwassenen zullen luisteren. Dat de beleidsmakers zullen luisteren. Want er is geen tijd meer te verliezen. Slechte lucht? Iedereen in Antwerpen is er klaar mee!  

En wie niet horen wil moet voelen! Dus bekijk, luister & oordeel zelf:  


https://www.youtube.com/watch?v=Crxxkt0rl9c&t=125s
https://www.facebook.com/Nonkel-Tony-894966663986165/

Tags: