Het wordt boeiend zondag! Je komt echt alles te weten!

kade rechteroever

Curieuzeneuzen infomoment zondag 23 oktober om 11u30 gratis, wel reserveren 

Breng gerust uw handtekeningen mee ! 

 

 

Beste CurieuzeNeus,

Bijna alle kaarten voor CurieuzeNeuzen in De Roma, nu zondag 23 oktober, zijn de deur uit en jij bent erbij! De deuren gaan open om 11 uur.  

Het belooft boeiend te worden. Interviews, presentaties en filmpjes wisselen elkaar af. En alsof dat nog niet genoeg is, leggen we momenteel de laatste hand aan leuke CurieuzeNeuzen-gadgets. Hier lichten we een tipje van de sluier.

 

Het programma vanaf 11.30 uur:

  • De metingen zijn grondig gecontroleerd en bestudeerd. We stellen de belangrijkste bevindingen voor en reflecteren op wat die betekenen voor de luchtkwaliteit in onze stad. Je komt ook te weten wat andere CurieuzeNeuzen hebben geleerd van het onderzoek.
  • Longspecialist dr. Ben Nemery vertelt meer over de invloed van luchtkwaliteit op onze gezondheid.

  • Hans Bruyninckx, directeur van het Europees Milieuagentschap, heeft het over duurzame oplossingen en maakt de vergelijking met Kopenhagen, waar hij woont en werkt.

  • Ook het Antwerpse stadsbestuur en Ringland reageren op de resultaten. Hoe moet het volgens hen verder?

Na dit eerste deel volgt een korte lunchpauze. Er zijn soep, broodjes en rijstpap te verkrijgen.

Vanaf 13.30 uur is het aan jou! Je kan vragen stellen aan de sprekers, informatie inwinnen over gezondheid, duurzame mobiliteit en vergroening van de stad. Voorts kan je de resultaten van jouw district bestuderen en ervaringen uitwisselen met andere deelnemers.

Bovendien hoef je niet met lege handen naar huis. We willen de hele stad de resultaten van Curieuzeneuzen tonen! Ontdek hier hoe... Het einde is voorzien om 14.30 uur.

Meer informatie over CurieuzeNeuzen vind je hier.

Tot zondag!

Het CurieuzeNeuzen-team

 

Tags: