Word de motor van je eigen vervoer

kade rechteroever

Mobiliteit is voor velen nog al te vaak synoniem aan verplaatsingen met de auto. Daar wil de Week van de Mobiliteit verandering in brengen. Een week lang kan je ontdekken hoe goed het doet om je te verplaatsen met het openbaar vervoer, de fiets, te voet of via autodelen. Niet alleen in Vlaanderen maar in heel Europa, zetten lokale besturen, scholen, bedrijven en verenigingen hun schouders onder duizenden autoluwe initiatieven. Van 16 tot 22 september, noteer de data alvast in je agenda!

Een greep uit de initiatieven ...

18/sept STRAPDAG
Vrijdag 18 september trekken duizenden kinderen en (groot-)ouders te voet of met de fiets naar school. De Strapdag (trappen en stappen) maakt deel uit van het Octopusplan en staat voor veiliger en duurzamer woon-schoolverkeer.
 
20/sept AUTOLOZE ZONDAG
Eén dag genieten van stilte, ruimte en tal van initiatieven. Tijdens autoloze zondag geen verkeerslawaai, maar ruimte om velig en onbezorgd te wandelen, fietsen, keuvelen, ... Ruimte om even op adem te komen.
20/sept AUTODEELSALON
Kom op zondag 20 september naar de feesteditie van het Autodeelsalon in Kortrijk. Een attractieve infobeurs waar je uitgebreid kan kennis maken met alle facetten van autodelen en hippe sharing initiatieven. 
17/sept CAR FREE DAY
Begint en eindigt je werkdag in de auto? Probeer dan eens iets anders en neem deel aan Car Free Day. Alternatieven te over tijdens deze duurzame pendeldag voor werknemers en werkgevers.Studio Brussel doet alvast ook mee!
16-22/sept FIETSTELWEEK
Tijdens de fietstelweek telt elke fietser en fietskilometer in Vlaanderen. Dus laat je tellen. Door jouw fietsverplaatsingen te delen brengen we voor het eerst het fietsgedrag in Vlaanderen in kaart. Hoe meer we weten, hoe beter ons mobiliteitsbeleid daarop kan inspelen. 
 
Netwerk Duurzame Mobiliteit 24-06-2015
http://www.duurzame-mobiliteit.be/

Tags: