Vernieuwing complex Noorderlaan - A12 in Ekeren start op 5 mei

kade rechteroever

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op vrijdagavond 5 mei 2017 met een vernieuwing van het op- en afrittencomplex Noorderlaan (nr. 16) van de A12 in Ekeren. De verschillende op- en afritten krijgen een nieuwe wegverharding en de aansluiting van de A12 naar Luithagen-Haven krijgen een extra rijstrook. De werken zijn nodig om het complex klaar te maken voor het extra verkeer dat er langs zal rijden tijdens de werken aan de Oosterweel. De werken aan het complex duren tot 22 mei 2017. Tijdens die periode zullen de verschillende op- en afritten tijdelijk afgesloten zijn.

Extra verkeer voor complex Noorderlaan tijdens bouw Oosterweel

Wanneer de werken aan de Oosterweelverbinding starten, zal het verkeer alternatieve routes moeten volgen. Het op- en afrittencomplex Noorderlaan (nr. 16) van de A12 in Ekeren zal daardoor meer verkeer te verwerken krijgen. AWV voert van 5 mei tot 22 mei 2017 aanpassingen en vernieuwingswerken uit aan alle takken van het complex om ervoor te zorgen dat de weginfrastructuur dit extra verkeer aankan.

Nieuwe brugvoeg en verbreding voor verbindingen met Luithagen

AWV start de werken aan de verbindingen van de A12 met de Noorderlaan aan de kant van Luithagen-Haven. De opritten vanuit Luithagen-Haven naar de A12 noord en zuid krijgen tussen 5 en 15 mei een nieuwe brugvoeg en een nieuwe toplaag in asfalt. Aan de noordelijke en zuidelijke afritten van de A12 naar Luithagen-Haven wordt eerst een bochtverbreding gerealiseerd en daarna ook de toplagen in asfalt vernieuwd. Die werken duren van 5 tot 22 mei.

Nieuwe toplagen voor verbindingen met Noorderlaan

De overige verbindingen van de Noorderlaan met de A12 worden tussen 5 en 20 mei enkel voorzien van een nieuw wegdek in asfalt. Tijdens het asfalteren wordt elke verbinding gedurende drie nachten en twee dagen volledig afgesloten voor het verkeer.

Hinder tijdens de werken

Vanaf 5 mei zal er op drie verschillende locaties hinder zijn door de werken.

De opritten vanuit Luithagen-Haven naar de A12 noord en A12 zuid (bruine kleur op de kaart) krijgen tussen 5 en 15 mei een nieuwe brugvoeg en een nieuw wegdek in asfalt. Deze verbindingen zullen gedurende die hele periode afgesloten zijn voor verkeer.

De werken aan de aansluiting van de afritten van de A12 richting Luithagen-Haven (gele kleur op de kaart) starten op 5 mei en duren tot 22 mei. Deze afritten worden zoveel mogelijk open gehouden voor verkeer, maar er zal plaatselijk slechts één rijstrook beschikbaar zijn. Enkel tijdens de asfalteringswerken, van 18 tot 20 mei, gaan de afritten dicht (oranje-gele streeplijn op de kaart).

Verder zal op 5 mei ook gestart worden met asfalteringswerken op de opritten van de Noorderlaan naar de A12 (blauwe kleur op de kaart). Deze verbindingen worden afgesloten tussen 5 mei 22u en 8 mei 6u.

De afritten van de A12 naar de Noorderlaan (groene kleur op de kaart) worden vanaf 12 mei aangepakt. Daar is er het eerste weekend dus geen hinder.

Omleiding via complex Merksem (nr. 1) of R2

Tijdens de uitvoering van het structureel onderhoud wordt het verkeer richting Antwerpen omgeleid via het op- en afrittencomplex van Merksem (nr. 1). Het verkeer richting Nederland moet een omleiding volgen via het complex Antwerpen Kanaaldok/Antwerpen-Haven (R2).

Wegen en Verkeer - 26-04-2017
https://wegenenverkeer.be/persberichten/vernieuwing-complex-noorderlaan-...

Tags: