Doe mee aan de adoptie campagne!

kade rechteroever

Meer dan gebouwen, straten en pleinen zijn het mensen die onze stad tot leven brengen. In scholen, verenigingen, wijkcomités, pleinwerkingen, enz. Mensen van diverse leeftijden, afkomst, gezindte, … en u bent er daar één van.

Een kloppend stadshart heeft zuurstof nodig. Maar de Vlaamse regering laat voor de Oosterweelverbinding maar twee opties open, allebei over het BAM-tracé dat de files niet oplost, allebei met even rampzalige boomkap tot gevolg:

  1. het St-Annabos wordt een slibstort, pal tegen een woonwijk en een RVT! Weg groene buffer tussen woongebied en industrie
  2. het Noordkasteel wordt een snelwegrotonde: weg de oase van rust, de zeilvijver, de sportaccommodatie, en uitzicht vanop het St-Annastrand
  3. het Rivierenhof moet inkrimpen om de E313 te verbreden. Het belangrijkste park van Deurne en Borgerhout wordt kleiner om meer auto’s in de files op de ring te krijgen.

Iedereen moet weten dat zo’n 100.000 bomen bedreigd worden. Daarom biedt Ademloos ze symbolisch ter adoptie aan. Bovendien willen wij beroep doen op uw creativiteit en uw helpende hand om onze groene longen te beschermen.

Nieuwsgierig? Contacteer Ademloos:

  1. als u hierover een avond wil beleggen,
  2. als u wil dat er iemand over komt spreken,
  3. als u ons wil helpen.

N.B. Na 14 dagen actie waren er meer dan 5.000 bomen geadopteerd. Om in het hardhorige Brussel gehoord te worden, moet dat een veelvoud worden. Blijf van onze bomen!