Slim is Anders

kade rechteroever

Niet zagen maar fietsen. Een positief verhaal is veel leuker om te lezen. Antwerpenize heeft niet de neiging om veel te neuten, maar dit moet ons toch even van het hart.

Ondanks de partnerlogo’s van de nmbs, BAM, DeLijn, provincie Antwerpen én Stad Antwerpen lijkt het in deze advertentie van slim naar antwerpen in DeZondag wel alsof er maar één transportmiddel bestaat. Nadenken over de manier waarop je best naar onze stad komt lijkt een overbodige tip, er wordt wel aangeraden om vooraf goed te checken langs welke invalsweg je onze stad met de auto binnenrijdt. Net als de fietssnelwegen is ook de nieuwe fietsbrug over het albertkanaal zelfs te onbenullig om op de kaart aan te duiden.

Slim naar Antwerpen is opgestart n.a.v. de vele wegwerkzaamheden die er op dit moment in Antwerpen plaatsvinden. Het positieve effect (=vooruitgang) van deze werkzaamheden zal echter pas voelbaar worden indien we in Antwerpen evolueren naar een modal split van 50/50. Alle berekeningen en verkeermodellen die gebruikt zijn voor de plannen, zijn namelijk hierop gebasseerd. Kort gezegd, de stad zal na de werken pas terug vlot bereikbaar zijn indien 50% van alle mensen die in of naar Antwerpen komen GEEN gebruik maken van privé autovervoer, het lijkt ons dan ook “slimmer” om in de aanloop hier naartoe alvast andere vervoersmiddelen minstens evenveel aandacht te geven.

Dus aan iedereen die nog niet in Antwerpen is, maar wel van plan is om alsnog te komen, pak die fiets, ‘t is ideaal. Slim naar Antwerpen, da’s het juiste vervoersmiddel kiezen tijdens de werken aan de leien.

 

Antwerpenize - 14-05-2017

http://antwerpenize.be/post/160659673627/slim-is-anders

Tags: