Actualiteitsdebat over de spoorinvesteringen en de Vlaamse spoorprioriteiten

kade rechteroever

Dat er geïnvesteerd wordt in onze spoorwegen is van essentieel belang om te komen tot de modal split van 50/50.
 

Vlaams Mobiliteitsminister Ben Weyts is het niet eens met zijn federale collega François Bellot over het investeringsplan voor het spoor. In het kader van dat investeringsplan zou Vlaanderen 368 miljoen euro kunnen investeren in extra spoorwegen. Maar Weyts en Bellot zitten niet op dezelfde lijn over wat er met dat geld zou moeten gebeuren.

 

De Vlaamse regering zou het geld liever aan grote projecten spenderen zoals een tweede ontsluiting van de Antwerpse haven of enkele nieuwe spoorlijnen. Bellot ziet het geld liever naar een derde en vierde spoor tussen Gent en Brugge gaan. Het gekibbel is ook de Vlaams Parlementsleden niet ontgaan en omdat er voor het vragenuurtje zoveel actuele vragen over het thema werden ingediend besloot parlementsvoorzitter Jan Peumans een actualiteitsdebat te organiseren.

In deze aflevering van Studio Parlement praat Joris Vanderpoorten met Björn Rzoska, fractieleider van oppositiepartij Groen en met mobiliteitsminister Ben Weyts zelf.

Studio Parlement, woensdag 7 juni 2017 vanaf 18u op Actua-TV. Daarna doorlopend te bekijken in onze nieuwslus.

Actua TV - 07-06-2017
http://www.actua.tv/actualiteitsdebat-spoorinvesteringen-en-vlaamse-spoo...

 

Weyts: "Vlaamse spoorwegprioriteiten gaan voor"

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) sprak vanmorgen met de andere mobiliteitsministers van ons land. Federaal minister François Bellot (MR) kan 368 miljoen euro extra investeren in spoorwegen. Ben Weyts maakt in "Villa Politica" duidelijk dat de Vlaamse spoorwegen de prioriteit moeten krijgen.

Villa Politica - 07-06-2017
http://deredactie.be/permalink/2.50182?video=1.2997837