Uitnodiging Ringdagen

kade rechteroever

Samen met ontwerpers de overkapping uitdenken!

Denk jij graag mee na over de overkapping van de Antwerpse Ring? Dat kan. Van 6 tot 13 september organiseert de intendant zes Ringdagen. Die vormen het startschot van een ontwerpproces dat 8 maanden zal duren. Lees er hieronder meer over en schrijf je alvast in.

“We zijn er vast van overtuigd dat de ontwerpen van de teams sterker worden als ze rekening houden met de ervaringen en terreinkennis van lokale spelers. Daarom vragen we van ontwerpteams om in de wijken waar ze aan de slag gaan, in dialoog te gaan met coalities van burgers, ondernemers, lokale verenigingen, scholen, etc. Die kruisbestuiving tussen het talent van gerenommeerde ontwerpteams en de kennis van lokale spelers, maakt betere oplossingen mogelijk voor Antwerpen en Zwijndrecht.”

intendant Alexander D’Hooghe

6 ontwerpteams voor 6 deelzones van de Antwerpse ring

Dit najaar zetten we samen een belangrijke stap in de richting van de overkapping van de Antwerpse Ring. Zes ontwerpteams trekken buurten en wijken in om ideeën te verzamelen en schetsen te maken voor de overkappingen. Architecten, stedenbouwkundigen en experten gaan aan de slag om een stuk nieuwe stad te tekenen over de Ring. Maar dat kunnen ze niet alleen.

De ontwerpers zetten een brede samenwerking op met de verschillende wijken. Die samenwerking gaat van start met de Ringdagen, van 6 tot 13 september. Dan horen de ontwerpteams graag van jou wat de overkapping kan betekenen voor jouw buurt. Misschien droom jij wel van een groot park, een sportterrein, een veiligere weg naar school, of een fietsostrade om naar je werk te gaan? Kom dan zeker naar de Ringdag in jouw buurt.


Praktisch & inschrijvingen

  • voor de ontwerpwedstrijd werd de Ring verdeeld in zes zones
  • in elke zone gaat één ontwerpteam aan de slag
  • per zone wordt één Ringdag georganiseerd tussen 6 en 13 september
  • Hieronder kun je zien op welke dag we naar welke zone komen

Inschrijven kan hier. Alle praktische informatie ontvang je in augustus.


Wil je weten in welke zone jij woont of welke zone voor jou het dichtst is? Ontdek het op de kaart. Je hoeft natuurlijk niet in één van de aangeduide zones te wonen om mee te doen met de Ringdagen. Iedereen die mee wil denken over de overkapping is welkom!

legende:

 

Hoe gaat het verder na de Ringdagen?

De Ringdagen vormen het officiële startschot voor de geselecteerde teams. Van september 2017 tot april 2018 werken zij aan een ontwerp voor de overkapping. Dat doen ze vanuit een werkplek in de wijk.

In die periode zullen zij op verschillende tijdstippen in dialoog gaan met de buurt. Dat garandeert dat hun ontwerp rekening houdt met goede ideeën van bewoners, verenigingen, organisaties en burgerbewegingen die de buurt als geen ander kennen.

De communicatie van de dialoogmomenten na de Ringdagen, gebeurt door de teams zelf. Wil je daarvan op de hoogte blijven, laat het ons dat dan even weten via dit formulier. Wij geven jouw naam dan door aan het ontwerpteam van jouw deelzone!

Over de Ring - 07-07-2017
http://www.overdering.be/dialoog-met-ontwerpers/

Tags: