Veerdienst Kanaaldok

kade rechteroever

Van 19 juni tot 29 oktober 2017 legt het Havenbedrijf Antwerpen opnieuw een gratis veer in over het Kanaaldok. De verbinding tussen de beide oevers van het Kanaaldok moet bijdragen aan een veilig woon-werkverkeer. Maar ook de recreatieve fietser kan gebruik maken van de dienst.

De steigers van het veer bevinden zich onder de Lillobrug, voorzien van een duidelijke bewegwijzering. De gratis veerdienst is 7/7 beschikbaar en zal tijdens deze periode de Lillobrug vervangen.

Vaarschema:

  • Weekdagen: vaste dienstverlening van 05.00 tot 09.00 uur en van 16.00 tot 19.00 uur;
  • Weekdagen: tussen 09.00 en 16.00 uur en tussen 19.00 en 23.00 uur op afroep;
  • Weekend en feestdagen: tussen 05.00 en 23.00 uur steeds op afroep.

Bekijk het volledige vaarschema

Opgelet, het veer vaart niet uit bij mist.

Groot enthousiasme over proefproject in 2016

In het najaar van 2016 was de Lillobrug zes weken buiten dienst wegens herstellingswerken. De veerdienst die toen tijdelijk werd ingelegd, kende een groot succes. Ruim 2000 fietsers maakten er gebruik van. Er volgde een positieve evaluatie. De actuele wegenwerken in en rond het havengebied en de nood aan een uitgebreid proefproject, vormden voor het Havenbedrijf de aanleiding om opnieuw een veer te laten uitvaren over het Kanaaldok.

 

  

Als blijkt dat voldoende passagiers gebruik maken van het veer, denken we aan een permanent fietsveer boven de Tijsmanstunnel. Wie in de haven werkt, krijgt met dit veer tijdens de zomer een betrouwbaar alternatief om naar het werk te gaan. Het is één van de inspanningen die bijdragen tot een duurzame mobiliteitsoplossing in de haven. 

Voor dit project reserveren we 325.000 euro. Al zal de exacte kostprijs afhankelijk zijn van het totale aantal vaaruren van het veer.

Havenschepen Marc Van Peel

De realisatie van het veer kon deels gebeuren dankzij Europese subsidies van het CIVITAS PORTIS-project. 

In tegenstelling tot het proefproject vorig jaar zal het veer nu langer beschikbaar blijven voor passagiers. De veerdienst biedt nog een oplossing voor de toegenomen verkeersdruk in de haven ten gevolge van noodzakelijke maar hinderlijke werken.

 

Vragen?
veerdienstlillobrug@portofantwerp.com

 

Port of Antwerp
http://www.portofantwerp.com/nl/watermobiliteit#Veerdienst