#WeAreMarching for the Climate in Antwerpen

kade rechteroever

Normaal was ik vandaag naar Parijs geweest, maar zoals iedereen mocht dat niet en ook Brussel mocht niet en ook ...


Gelukkig is er op het laatste ogenblik nog iets in Antwerpen georganiseerd, zodat we toch nog een klein beetje met de wereldwijde klimaat oproep konden meedoen.

 

 

Eerst gingen we met zijn 10.000 naar Parijs. Dan zouden we naar Brussel gaan. Daarna was het Oostende. En ook dat mocht niet doorgaan. Wil de overheid het klimaatprobleem negeren of zijn ze incompetent? In allerijl slaagde men er dan toch nog in een manifestatie op het Theaterplein te organiseren.


 

Het heeft er in elk geval alle schijn van dat de overheid zowel incompetent is en het probleem wil negeren. 6 Jaar onderhandelen en nog steeds geen akkoord, geeft geen blijk van competentie en toont geen wil om te slagen. Onze minister van milieu, Joke Schauwvliege is ook genen stoef. Zij zorgde voor meer bos door de manier van tellen te veranderen en liet in Wilrijk het Ferraris bos kappen, waarmee ondertussen nog niets is gebeurd. In Limburg stonden er volgens haar ook bomen teveel. Met zo’n vrienden, heeft het milieu geen vijanden nodig.

DSC04024

Jos D’Haese van pvda spreekt de manifestanten toe en spoort iedereen aan om volgende week alsnog naar Oostende te gaan.

DSC04026

Zich verstoppen achter de veiligheid om de manifestatie in Oostende te verbieden is ook gemakkelijk. Barbara Debusschere vraagt zich in De Morgen af “Zijn mensen die glühwein hijsen écht zoveel makkelijker te beveiligen dan klimaatbetogers?

DSC04036

De manifestanten beelden een grote stappende figuur uit.

DSC04052

DSC04060

DSC04065

DSC04066

Fotogordon 29-11-2015
https://fotogordon.wordpress.com/2015/11/29/wearemarching-for-the-climate-in-antwerpen/

Tags: